Pinhani'le Röportaj

Ben bir bahar sabahı tanıştım Pinhâni ile. Nasıl tanıştığıma detaylı bakmak pinhaniveben yazımı okuyabilirsiniz. Onları ilk dinlediğimde üniversiteye gidiyordum. Hatta kulüp toplantısında kulüp başkanlarından birinin Pinhâni ile rastlantısal olarak tanışmasını dinlemiş, hayatın tesadüflerle dolu olduğunu bir kez daha görmüştüm. Ben onları desteklemek adına pek yapmadığım bir şeyi yapmış; cd'leri almıştım. Çıkardıkları tüm albümlerin cd'lerini aldım. Pek popüler olmasalar da çok güzel işler yapıyorlar, çok güzel şarkılar yazıp söylüyorlar. Sessizce işlerini iyi yapıyorlar bence. Bu yüzden sessiz, sakin, ayaklarını kumlara uzattığınız, canınız sıkıldığı anda dinlemek için, yalnız kaldığınızda, o birini özlediğinizde ya da güzel bir insanın sevdiğinizin düğününde dinlemeniz için Pinhâni sevgimi sizlerle paylaşıyorum. 

Bundan birkaç hafta önce kendilerini bir mail attım; röportaj yapmak için ve kabul ettiler. Aslında muhabir falan değilim, hatta gazetecilikten hiç anlamam. Ama az çok kalemimin iyi olduğunu düşünüyorum. Yanlışlarım varsa o yüzden şimdiden affola.

Merhabalar

Nasıl bir heyecandı sizi bağlayan? Bu kadar güzel şarkılar yazmanızı ve söyleminizi sağlayan? Gruptaki ilişkiler aile gibi, arkadaş gibi yakın duruyor uzaktan bakınca, gerçekten öyle mi?

                                
                       

Aramızda iyi bir iletişim var, benzer aile yapılarından geldiğimiz için birbirimizi çok fazla yadırgamıyoruz, birlikte seyahat etmek, aynı odalarda kalmak ancak böyle mümkün oluyor. Ama her zaman da aile gibi değiliz. Herkes  müziği ve grup olmayı farklı algılıyor. Dolayısıyla tam manasıyla sıkı bir dostluktan ya da aralarından su sızmayan aile bireylerinden bahsedemeyiz. Yine de bir çok dosttan daha yakınız birbirimize karşı.
En sevdiğiniz şarkı, içinize en çok sinen şarkınız hangisi? (bence yitirmeden)
Bazı şarkıların sözleri, bazılarının müziği, bazılarının kaydı, bazılarının klibi güzel oluyor. Hepsinin belli bir ortalamanın üstüne çıkması durumunda, o şarkı diğerlerinin önüne fırlıyor. Ama bazen tüm bunları yapsak da şarkı dinleyiciden yeterince ilgi görmeyebiliyor. Önemli olan, yaptığımız işin içimize sinmesi. İçimize sinmeyen bir iş de yapmadık şimdilik.

                                     
En sevdiğiniz klibiniz hangisi? (bence yitirmeden ve düğün)
Bana Hediye
Hayalleriniz nelerdir? Bundan üç yıl ve on yıl sonra Pinhâni’yi nerelerde göreceğiz?
Aynı yerde, umarız...

Liselerde konser vermek, gençlerin sizi dinlemesi nasıl bir his bırakıyor sizde?
Daha uzun yıllar bizi dinleyecek insanlarla ilk buluşmamız o konserler, bu yüzden çok önem veriyoruz. Akın Abi’yi de ilk dinlediğimizde lisedeydik.
En çok konser vermek istediğiniz mekan hangisi ve şu ana kadar konser verdiğiniz ve eğlendiğiniz mekan hangisiydi?
Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda tek başımıza bir konser vermek isterdik, hep toplu konserlerdi bugüne kadarkiler. Ankara’daki Nefes görünüş olarak olağanüstü bir yer olmamasına rağmen genelde oradaki konserler eğlenceli geçiyor.
Kavak yelleri’nde şarkılarınızın çalması tanınmanızı ve dinlenirliğinizi arttırdı mı? Bu tarz bir projeye tekrar katılacak mısınız?
Evet, özellikle daha çok şehirde çalabilmemizi sağladı. Eskiden Türkiye’nin her yerinde aynı sayıda izleyici bulamıyorduk. Şimdi her yerde kalabalıklara konser verebiliyoruz. Uygun bir yapım olursa yine böyle bir şey yapabiliriz ama esas işimiz bu değil. Albüm kaydetmek daha önemli bizim için.
Bu güzel gruba teklifi mi kırmadıkları için çok teşekkür ederim!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Depresyona neden girilir? Depresyondan nasıl çıkılır?

Sınırların ötesinde saçmalamak

İstanbul Teknik Üniversitesi-Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisat Yüksek Lisansı Hakkında Birkaç Not